«Треба насмілитись іти попереду, творити нове з проникливістю» Жан Ваньє («Духовність “Ковчегу”»)

10.09.2021 року в рамках підтримки дітей із синдромом Дауна на інклюзивному навчанні, за ініціативи директора Сергія Зайцева та практичного психолога Марини Андрієнко, був створений клуб «21/3. Батьківська паралель». 

Мета клубу: створити безпечний простір для діалогу, оцінити і оперативно вирішувати проблеми, окреслити напрями адаптацій та модифікацій, які допоможуть дітям з ООП швидше інтегруватися у класно-освітній простір закладу, фокусуватися на теперішньому, планувати майбутнє, ділитися досвідом та напрацюваннями з іншими учасниками Команди супроводу. Куратор проєкту Марина Володимирівна консультувала батьків клубу про те, як складати візуальний розклад на тиждень для дитини в школі. Пояснювала, як саме візуальний розклад допомагає дитині структурувати свій час, знижувати тривожність і страх перед змінами, наочно вибудувати розпорядок дня або послідовність занять та уроків напротягом тижня. Як результат засідання клубу, спланували сумісну роботу щодо складання візуального розкладу індивідуально для кожної дитини з синдромом Дауна, що перебуває на інклюзивному навчанні. 

Тож, ще одна важлива цеглина у фундамент інклюзивної освіти «сонячних дітей» закладена успішно. Чекаємо на наступне, продуктивне засідання клубу…