Сьогодення нам диктує нові виклики. Зокрема, в період війни на перший план виступає безпека та психоемоційна стабільність дітей та їх батьків. Тому освітні задачі, зокрема засвоєння певних знань та умінь відходить на другий план. Як наслідок, ми в усіх сферах маємо так звані «освітні втрати»: це і прогалини в знаннях, і втрата певних соціальних навичок, і емоційна нестабільність дітей. Дітям з ООП набагато важче адаптуватися, соціалізуватися до різноманітних змін життя. Вагомим інструментом може стати розвиток Soft skills (м’яких навичок) у дітей з ООП, зокрема формування емоційної компетентності.

Саме цьому питанню і була присвячена зустріч з батьками, яку провели консультанти КЗ «ІРЦПМР» Ольга Дяченко та Ярослава Дмитренко за підтримки ЮНІСЕФ під час чергового засідання Батьківського клубу «Крокуємо разом».

Під час мінітренінгу було обговорено питання важливості розвитку емоційно-вольової сфери дитини з ООП, зокрема уміння і розвиток навичок ідентифікувати, усвідомлювати свої емоції, проявляти їх екологічно і безпечно для себе та оточення, розвитку навичок саморегуляції. Були продемонстровані та пропрацьовані техніки, які батьки можуть використовувати вдома з власними дітьми. Під час зустрічі консультанти змогли дати вектор, напрямок, в якому можна рухатися батькам надалі. Продовжуємо цей рух разом.

Заходи у Батьківському клубі відбуваються у межах кроссекторального проєкту, що реалізується Благодійним фондом “Безпечне майбутнє” за підтримки Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine на території Кіровоградської, Полтавської областей та у м. Кривий Ріг.